ГоловнаЕкономікаБізнес

Фіскальна служба зажадала звільнити голову правління "Укрнафти"

Коболєву поскаржилися, що Роллінс не скорочує податковий борг.

Фіскальна служба зажадала звільнити голову правління "Укрнафти"
Фото: oilnews.com.ua

Державна фіскальна служба зажадала від "Нафтогазу" розірвати контракт з головою правління "Укрнафти" Марком Роллінсом.

У листі голові НАК Андрію Коболєву, який потрапив у профільне видання OilNews, сказано що податковий борг "Укрнафти" з Роллінсом не тільки не скоротився, але навіть виріс ще на 2 млрд грн, сягнувши 10,6 млрд грн.

"У зв'язку з тим, що податковий борг і його збільшення є підставою для розірвання трудового контракту з керівником, офіс великих платників податків звертається до «Нафтогазу» з поданням на розрив контракту з Марком Роллінсом", - сказано в листі.

Нагадаємо, британця Марка Роллінса призначили головою правління "Укрнафти" наприкінці вересня 2015 року з метою виведення компанії з-під контролю групи "Приват". Через кілька днів після цього "Укрнафта" переказала в держбюджет 632,3 млн грн дивідендів за 2014 рік. Наприкінці грудня 2015 року було виплачено 1,8 млрд гривень дивідендів з прибутку, отриманого протягом 2011-2013 років.

Однак погашати податковий борг компанія виявилася не в змозі. Роллінс заявив, що єдиним виходом для компанії є проведення досудової санації (фінансове оздоровлення). Мета санації - домовитися з основними кредиторами і боржниками для того, щоб досягти розстрочки і погашення всіх боргів.

Раніше "Укрнафту" очолював бельгієць Пітер Ванхеке. Колишній менеджмент "Укрнафти" отримував мільйони доларів від фірм, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським, за ухвалення рішень на його користь.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram