ГоловнаЕкономікаБізнес

Кількість учасників конференції iForum у 2016 році помітно зросла Пресс-релиз

Цьогорічний Форум інтернет-діячів зібрав 7016 учасників (проти 5 тис. у 2014-му і 6 тис. - у 2015-му) і вийшов за чисельністю на рівень докризового 2013 року. Те, що в галузі відбуваються позитивні зрушення, доводить не тільки статистика. Хоча вона, безперечно, свідчить про зростання, пишуть організатори заходу. LB.ua традиційно виступає інфопартнером конференції.

Так, цього року кількість стендів компаній зросла на 30 порівняно з 2014-м, на 20 - порівняно з 2015-м і становила 70. Збільшилася і кількість доповідачів, перевищивши 120 осіб.

За даними стартапу Adtena (онлайн-платформи для роботи з публічними Wi-Fi мережами), 7016 осіб, які прийшли на форум, використовували близько 18 362 пристроїв. Це означає, що кожен відвідувач користувався 2-3 гаджетами для виходу в Інтернет (більше даних див. в інфографіці від 1991 Інкубатор).

Якщо минулі роки загальна тональність форуму полягала у пошуку способів пережити кризу, то вже цього року в рамках експозиції «Місто майбутнього» можна було спостерігати багато цікавих нових прикладних технологій, які вже зараз можна використовувати в побудові бізнесу.

«Вперше за два кризові роки я побачив енергію росту, - зазначив голова Оргкомітету iForum Олександр Ольшанський. – Серед моїх очікувань, які виправдалися, - великий інтерес до освіти, серед очікувань, які зазнали краху, - невеликий - до теми Смарт Сіті».

Аналізуючи інтерес відвідувачів до Бізнес-потоку, його ведучі звернули увагу, що в ньому досить відчутний вектор експансії на закордонні ринки. І такий інтерес буде тільки зростати, вважають експерти.

«Думаю, що у 2016 році у сфери IT в Україні будуть два головні питання на порядку денному, - розповів ведучий потоку «Стартапи» Денис Довгополий. - Залучення раннього фінансування і побудова локальних екосистем. Для цього ми зібрали велику панель, де поговорили, що відбувається у Києві, Львові, Харкові та Одесі. У другій частині ми обговорили питання залучення фінансування: від фондів і ангелів. І окремо торкнулися теми отримання грошей від клієнтів - зазвичай цей спосіб фінансування наші стартапи упускають».

В англомовній панелі обговорювали досвід виходу на зовнішні ринки (Європа і США) з перших рук. Серед доповідачів були як іноземні експерти (люди з Європи та Америки), так і українські підприємці, які мають відповідний досвід.

Стартувавши цьогоріч потік «Освіта» був вельми насичений. Тут говорили про креативну освіту для дітей і дорослих, досвід урбаністичної освіти в українських містах, взаємодію між університетами та бізнес-корпораціями, технологічну різноманітність онлайн-освіти та багато іншого.

В рамках потоку відбулися дискусії «Як повернути довіру до технічної освіти в Україні» за участю викладачів Київського політехнічного інституту, «Освіта для міст» за участю представників різних активних груп з Києва, Одеси і Львова, а також «Ефективна ІТ-освіта: масова чи елітарна», де обговорення вели представники найбільш успішних компаній, які займаються ІТ-освітою.

«Загальне враження від освітньої панелі дозволяє говорити про те, що майбутнє (і технологічне зокрема) в української освіти є - навіть з урахуванням суттєвих труднощів», - підсумував ведучий потоку Олексій Молчановський.

Потік «Реклама» вкотре продемонстрував стабільний інтерес публіки до просування в Мережі. Теми, які найбільше хвилювали учасників цього року, - комплексний підхід до інтернет-маркетингу, agile-маркетинг, мобайл, programmatic.

У потоці «Технології» лідирували Data Science, Bitcoin&Blockchain, Front-end розробка.

Довідкова інформація

Форум інтернет-діячів (iForum) - найбільша офлайн-конференція України і Східної Європи. Форум є громадським рухом, створеним групою ентузіастів, і присвячений проблемам розвитку Інтернету. Проходить щорічно у квітні, починаючи з 2009 року. У 2011 році кількість учасників - 3743 осіб - було визнано рекордною для профільних офлайн-заходів Уанету, в результаті чого iForum було визнано Національним реєстром рекордів найбільшою конференцією в Україні. У 2012 році його відвідали 5 576 осіб, у 2013-му - понад 7 тисяч, у 2014-му - близько 5 тис., у 2015-му - 6 тис.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram