ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна відновила експорт дефіцитного антрацитного вугілля

У лютому було вивезено близько 900 тонн, з яких 830 - в Польщу.

Україна відновила експорт дефіцитного антрацитного вугілля
Фото: newsprolife.com.ua

Україна в лютому офіційно відновила в невеликих обсягах експорт вугілля антрацитних марок, через дефіцит яких наприкінці 2014 року в країні здійснювали віялові відключення світла, пише "ЛІГА.net" з посиланням на дані Держстату.

У лютому було експортовано близько 900 тонн, з яких 830 - у Польщу. Про компанії, які в лютому почали експорт антрациту, офіційної інформації немає. Однак кілька вугільних трейдерів говорять, що незначні обсяги антрациту експортують ТОВ "Брянківська вугільна компанія" (Маріуполь), ТОВ "Добре тепло" (Маріуполь). Обидві компанії входять до переліку одержувачів вугілля з окремих районів Донецької та Луганської областей. Ще одним експортером є ТОВ "Інформмакс" (зареєстроване в Донецьку).

Вугілля в українських компаній, зокрема, купують молдовська ICS Megastroi, а також польські K Investments SP і Puh Trans-Kon PiotrTodor.

Нагадаємо, що Україна в період опалювального сезону 2014-2015 років зіткнулася із серйозним дефіцитом антрациту, на якому працюють 7 із 14 теплових електростанцій у країні. В опалювальному сезоні 2015-2016 років дефіцит цієї марки вугілля давався взнаки меншою мірою.

У 2015 із зони АТО, за даними Міненерго, було вивезено близько 8,5 млн тонн антрациту. Вугілля марки А завозиться в Україну також з ПАР і Росії.

Станом на 15 квітня запаси вугілля на українських ТЕС становили до 2 252,9 тис. Тонн, з яких 770,3 тис. Тонн - антрацитовий вугілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram