ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ вирішив ліквідувати ще два банки

НБУ вирішив ліквідувати ще два банки
Фото: EPA/UPG

Національний банк України прийняв рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати ПАТ "Софійський" і ПАТ "Петрокоммерц-Україна".

Про це інформує прес-служба НБУ.

"Національний банк України за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ВАТ "Софійський" і ВАТ "Петрокоммерц-Україна" (№280 від 21 квітня 2016 і №284 від 22 квітня 2016 року)", - сказано в повідомленні.

Зазначають, що після зарахування ПАТ "Банк Петрокоммерц-Україна" до категорії проблемних було встановлено факти невиконання банком операцій клієнтів у встановлений законодавством термін. На 16 березня обсяг невиконаних угод перевищив 30% зобов'язань банку.

"У зв'язку з цим, відповідно до пункту 3 частини першої статті 76 Закону України "Про банки і банківську діяльність", Національний банк був зобов'язаний прийняти рішення про зарахування банку до категорії неплатоспроможних. ПАТ "Банк Петрокоммерц-Україна" було зараховано до категорії неплатоспроможних 17 березня 2016 року", - пояснили в прес-службі.

Банк "Софійський" було зараховано до категорії неплатоспроможних 22 грудня 2015 року через втрати ліквідності.

"Власники суттєвої частки в банку не змогли вжити вчасно заходів для достатньої фінансової підтримки для запобігання настання неплатоспроможності банку, пошук інвестора не дав очікуваних результатів", - відзначили в НБУ.

Нагадаємо, 20 квітня Національний банк передав до правоохоронних органів лист, в якому стверджує, що проблеми в банку "Хрещатик", які призвели до введення тимчасової адміністрації, посилилися після того, як наприкінці березня - початку квітня його клієнти-юрособи переказали на свої рахунки в інші банки 840 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram