ГоловнаЕкономікаБізнес

Генпрокуратура вирішила перевірити закупівлі "Укргазвидобування"

Слідчі зацікавилися тендером, який виграла Moston Properties Limited

Генпрокуратура вирішила перевірити закупівлі "Укргазвидобування"
Фото: facebook.com/Ukrgasvydobuvannya

Генеральна прокуратура 14 квітня розпочала кримінальне провадження за статтею про зловживання службовим становищем (ч.2 ст.364 КК), в рамках якого розслідуватиметься тендер "одного з публічних акціонерних товариств" під час закупівлі обладнання для буріння з використанням гнучких труб (колтюбінгу).

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

Ні покупець, ні продавець у повідомленні не вказуються. Однак відомо, що мова йде про компанію "Укргазвидобування", яка у травні 2015 року замовила в офшорної компанії Moston Properties Limited колтюбінгове обладнання.

"Згідно з висновками службового розслідування компанії, попереднє керівництво на дискримінаційних умовах провело конкурсні торги з метою придбання колтюбінгової установки саме в конкретній іноземній компанії і уклали з нею на свідомо невигідних умовах контракт про постачання зазначеного обладнання без шасі, що не відповідає технічним вимогам виробничої діяльності товариства", - йдеться в повідомленні ГПУ.

Устаткування поставлено, проте не введено в експлуатацію і не використовується у зв'язку з невиконанням Moston Properties умов контракту в частині надання послуг з монтажу і пуско-налагоджувальних робіт установки, а також проведення інструктажу персоналу товариства.

При цьому на користь іноземної компанії сплачено 50% вартості поставленого устаткування - 60 млн гривень.

Нагадаємо, що зараз Moston Properties через суд блокує постачання колтюбінгового обладнання для УГВ з боку компанії Fidmash (Білорусь/США). Компанія наполягає, що її не допустили до участі у другому етапі цього тендеру, і зараз доводить це в апеляційному суді.

ПАТ "Укргазвидобування", 100% акцій якого належать "Нафтогазу України", є найбільшим у країні підприємством з видобутку і переробки природного газу та газоконденсату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram