ГоловнаЕкономікаБізнес

Український держцентр радіочастот вибрав нового розробника бази даних для запуску послуги перенесення мобільних номерів

Повторний тендер виграла київська "Ес Ай Центр".

Український держцентр радіочастот вибрав нового розробника бази даних для запуску послуги перенесення мобільних номерів
Фото: itc.ua

Український державний центр радіочастот у четвер оголосив, що розробкою бази даних перенесених номерів, необхідної для послуги збереження номера у разі зміни мобільного оператора, займатиметься київська компанія "Ес Ай Центр", а не "Діалінк".

"Ес Ай Центр" було обрано на повторному тендері, оскільки попередній скасували на вимогу Антимонопольного комітету.

У першому тендері брали участь шість компаній, але пропозиції трьох із них, в тому числі й "Ес Ай Центру", відхилили через проблеми з документами. У підсумку тоді перемогла "Діалінк" з пропозицією 71,8 млн гривень.

На сьогоднішній конкурс заявки подали також шість компаній, дві з них відхилили. Конкурсна комісія в присутності 10 з 11 членів одностайно ухвалила рішення визнати переможцем торгів компанію "Ес Ай Центр". Її пропозицію оцінено у 39,58 млн гривень.

"Беручи до уваги українську практику оскаржувати рішення, я скажу, що вітати переможця ще рано. Але нам дуже хотілося б перейти від судових рішень безпосередньо до фази впровадження проекту. Я сподіваюся на зважене ставлення учасників до проведення повторних процедур", - заявив з цього приводу голова Нацкомісії регулювання сфери зв'язку та інформатизації Олександр Животовський.

Нагадаємо, Нацкомісія з регулювання зв'язку та інформатизації 31 липня 2015 року затвердила порядок надання послуг з перенесення абонентських номерів (MNP). Щоб змінити оператора, зберігши звичний номер, абоненту треба буде звернутися з письмовою заявою до пункту обслуговування абонентів або заповнити анкету на сайті оператора.

Практичне надання послуги буде можливим після створення Українським державним центром радіочастот спеціальної бази даних і підключення до неї операторів телекомунікацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram