ГоловнаЕкономікаБізнес

Демчишин став членом наглядової ради "Нафтогазу"

До ради увійшли також Юлія Ковалів, Маркус Річардс, Чарльз Проктор і Пол Ворвік

Демчишин став членом наглядової ради "Нафтогазу"
Экс-министр Владимир Демчишин
Фото: Макс Требухов

Колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин став членом наглядової ради "Нафтогазу України".

Як повідомляє прес-служба Мінекономіки, разом з ним до наглядової ради увійшли перший заступник міністра економіки Юлія Ковалів, а також раніше представлені іноземці - Маркус Річардс, Чарльз Проктор і Пол Ворвік.

Маркус Річардс (Marcus Richards) має досвід роботи у нафтогазовій галузі понад 33 роки, в тому числі на керівних посадах у Вritish Рetroleum і Dana Petroleum. Зараз консультує низку компаній та інвестиційних фондів, викладає в Aberdeen Business School. Закінчив Harvard Business School, отримав докторський ступінь у University of Wales.

Пол Ворвік (Paul Warwick) має досвід роботи у нафтогазовому секторі понад 32 роки, в тому числі на керівних посадах у ConocoPhillips і Talisman Energy. Працював у Норвегії, Великобританії, Польщі, Індонезії, країнах Північної і Західної Африки, Близького Сходу. Закінчив магістратуру у Cranfield Institute of Technology, навчався в London Business School.

Чарльз Проктор (Charles Proctor) має досвід роботи у нафтогазовому секторі понад 27 років, в тому числі на керівних посадах у Вritish Рetroleum і Genel Energy, працював в Азербайджані, Анголі, країнах Близького Сходу. Магістр Downing College.

Незалежна наглядова рада у НАК "Нафтогаз України" створюється вперше в історії компанії і є складовою реформи системи корпоративного управління. Реформа відповідає рекомендаціям ОЕСР з управління державними компаніями і має на меті зменшити ризики політичного втручання в роботу "Нафтогазу", а також створити сучасні механізми професійного управління компанією в інтересах громадян України.

Очікується, що перша зустріч членів наглядової ради відбудеться 10-11 травня. На ній незалежним голосуванням оберуть голову наглядової ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram