ГоловнаЕкономікаБізнес

Аксьонов стверджує, що знайшов інвесторів для Криму в обхід санкцій

"Голова" Криму повідомив про 12 підписаних угод на 70 млрд рублів

Аксьонов стверджує, що знайшов інвесторів для Криму в обхід санкцій
Фото: SovetMinistrov/Facebook

Так званий "прем'єр-міністр" Криму Сергій Аксьонов повідомив про підписання угоди з інвестором про будівництво термінального комплексу в аеропорту "Сімферополь".

Про це повідомляє "Крим. Реалії" з посиланням на заяву Аксьонова.

За його словами, підписання відбулося в рамках II Ялтинського міжнародного економічного форуму. Вартість проекту - 32 млрд рублів.

Фірму-інвестора "прем'єр" Криму не розголошує, щоб убезпечити її від західних санкцій.

"Хочу відзначити, що під час роботи форуму для іноземних інвесторів було вироблено механізм роботи на території Криму. Для іноземних інвесторів у першу чергу важливо, працюючи тут, не потрапити під режим санкцій. Було обговорено низку механізмів, які дозволять закордонним бізнесменам заходити в республіку з інвестиціями. Упевнений, представники іноземного бізнесу ними скористаються", - заявив він.

За словами Аксьонова, під час форуму було підписано 12 економічних угод на загальну суму близько 70 млрд російських рублів.

Раніше російська влада Криму обіцяла побудувати в аеропорту "Сімферополь" нові термінал і злітну смугу. Влітку 2015 року Аксьонов запевняв, що вкласти кошти в цей проект готові п'ять російських аеропортових операторів. Однак надалі проект так і залишився нереалізованим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram