ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд відмовився розглядати скаргу "Газпрому" на 86 млрд гривень штрафу

Російська монополія не оформила позов належним чином

Суд відмовився розглядати скаргу "Газпрому" на 86 млрд гривень штрафу
Фото: runews.su

Господарський суд Києва залишив без розгляду позовну заяву "Газпрому" про оскарження рішення Антимонопольного комітету України про штраф на 86 млрд гривень.

Про це повідомляє прес-служба суду у фейсбуці.

"Рішенням господарського суду міста Києва від 13.04.2016 у справі №910/6797/16 позовну заяву ВАТ "Газпром" про оскарження рішення Антимонопольного комітету України про накладення штрафу повернуто без розгляду. Підставою для повернення стало неналежне оформлення позовної заяви, а саме - неподання доказів повноважень особи, яка підписала позов", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці квітня 2015 року антимонопольні органи Європейського Союзу висунули "Газпрому" офіційне звинувачення у зловживанні монопольним становищем у Польщі, Угорщині, Естонії, Латвії, Литві, Чехії, Словаччині, Болгарії. Російську компанію звинуватили у створенні штучних бар'єрів для постачання газу з одних країн Центральної та Східної Європи в інші і встановленні несправедливих цін на газ.

Після цього прем'єр Арсеній Яценюк попросив АМКУ порушити аналогічну справу. 13 травня 2015 року Антимонопольний комітет почав розгляд у справі "Газпрому" щодо зловживання монопольним становищем.

Наприкінці грудня 2015 року АМКУ повідомив, що у 2009-2015 роках "Газпром", обіймаючи монопольне становище на ринку, постійно порушував умови транзитного контракту з НАК "Нафтогаз" та ігнорував будь-які звернення про зміну умов співпраці на економічно об

ґрунтовані і взаємовигідні.

22 січня 2016 року АМКУ наклав штраф на "Газпром".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram