ГоловнаЕкономікаДержава

Україна заборонила суднам заходити в кримські рибні порти

Рішення прийнято після двох років окупації.

Україна заборонила суднам заходити в кримські рибні порти
Фото: facenews.ua

Кабінет Міністрів 6 квітня прийняв рішення тимчасово закрити морські рибні порти в Керчі та Севастополі до відновлення української влади на півострові.

Про це йдеться в постанові №263.

"Рішення прийнято у зв'язку з неможливістю здійснювати в морських рибних портах Автономної Республіки Крим і міста Севастополя обслуговування суден і пасажирів, проведення вантажних, транспортних, експедиційних робіт та інших пов'язаних із цим видів господарської діяльності, забезпечення належного рівня безпеки судноплавства, забезпечення охорони навколишнього природного середовища", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Державне агентство рибного господарства вжило заходів щодо інформування міжнародних організацій про закриття Керченського морського рибного порту і Севастопольського морського рибного порту.

Нагадаємо, торгові порти півострова закрили ще в першій половині 2014 року. Керченська поромна переправа, яка існувала у вигляді українського державного підприємства, також припинила своє існування. Створене на її місці російське підприємство офіційний Київ не визнає.

А ось рибні порти працювали до останнього часу навіть за українськими законами. Це означає, що кораблі будь-яких країн світу могли спокійно використовувати рибні порти в Керчі та Севастополі, не побоюючись наслідків у вигляді санкцій або закриття європейських ринків збуту для заготовленої таким чином продукції. Адже такі виробники нічого не порушували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram