ГоловнаЕкономікаФінанси

ЖК River Stone обслуговувався в "Хрещатику" до введення в нього тимчасової адміністрації

«Хрещатик» є партнерським банком для керуючої компанії.

ЖК River Stone обслуговувався в "Хрещатику" до введення в нього тимчасової адміністрації
Фото: xcitybank.com.ua

У керуючій компанії «Юкрейніан сіті сервіс», яка обслуговує столичний ЖК River Stone, спростували інформацію ЗМІ про нібито переведення рахунків з банку «Хрещатик» в інший банк незадовго до введення в нього тимчасової адміністрації.

Про це повідомив журналістам директор «Юкрейніан сіті сервіс» Юрій Стеценко, пише "Апостроф".

За його словами, оголошення для мешканців River Stone з проханням оплачувати комунальні послуги на рахунок у ПриватБанку вивісили лише 2 квітня, оскільки 31 березня - 1 квітня компанія мала труднощі з переказуванням грошей через «Хрещатик».

«Оголошення ми вивісили в суботу, оскільки ще з четверга ми спостерігали дуже нехороші симптоми у «Хрещатику»: в п'ятницю ми не змогли здійснити жоден платіж. У п'ятницю ж банк установив ліміти на зняття готівки в банкоматах і касах. До вечора п'ятниці були доволі очевидні симптоми, що з банком щось не так, тому ми поспішили повідомити наших мешканців про можливі труднощі. І попросили їх не здійснювати платежів на наш рахунок у «Хрещатику», - зазначив Юрій Стеценко.

Він підкреслив, що так керуюча компанія передусім дбала про інтереси мешканців, які могли продовжити оплачувати послуги через «Хрещатик», а їхні платежі в підсумку не дійшли б до ЖЕКу.

Юрій Стеценко додав, що «Хрещатик» є партнерським банком для керуючої компанії. І в ньому на рахунку компанії залишилося близько 30 тис. грн, що є суттєвою сумою для керуючих компаній.

Раніше ЗМІ повідомили, що компанії, пов'язані з бізнес-партнерами акціонерів банку, вивели свої кошти з «Хрещатика» напередодні введення тимчасової адміністрації НБУ.

Варто зазначити, що комунальні підприємства столиці, пов'язані з іншим акціонером - Київською міською радою, поки що не прокоментували мотивів свого виходу з «Хрещатика».

5 квітня банк «Хрещатик» визнали неплатоспроможним. ЗМІ повідомили, що незадовго до цього такі найважливіші клієнти «Хрещатика», як «Київводоканал», «Київпастранс» та інші, покинули банк після отримання сигналу з НБУ про те, що в банк буде введено тимчасову адміністрацію навіть у разі його докапіталізації з боку акціонерів.

«Київводоканал» перейшов на обслуговування в Міжнародний інвестиційний банк, що належить Петрові Порошенку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram