ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР виділив €75 млн під кредити на утеплення українських будинків

Європа компенсує частину витрат ОСББ і фізосіб на енергоефективність.

ЄБРР виділив €75 млн під кредити на утеплення українських будинків
Фото: http://www.ebrd.com

Європейський банк реконструкції і розвитку виділив 75 мільйонів євро на підвищення енергоефективності українського житлового сектору.

Як повідомляють на сайті банку, програму IQ Еnergy реалізовуватимуть через банки-партнери УкрСиббанк, ОТП Банк і Мегабанк.

"Позичальники, які відповідають критеріям участі в програмі, зможуть отримати кредити на реалізацію широкого спектру заходів енергоефективності, зокрема термоізоляцію стін, дахів і підлог перших поверхів; установлення сучасних енергоефективних вікон, газових котлів і котлів на біомасі; модернізацію систем теплопостачання; установлення сонячних систем опалення та багато інших заходів", - сказано в повідомленні.

Кошти будуть використані для покриття до 20% суми кредиту для позичальників-фізосіб і до 35% суми кредиту для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Окремі домогосподарства і ОСББ зможуть підібрати на сайті програми www.iqenergy.org.ua найкращі доступні технології з урахуванням індивідуальних потреб. Фізичні особи також зможуть подавати через цей веб-сайт заявки на отримання грантових коштів.

На житловий сектор припадає понад 33% загального обсягу споживання енергії в Україні.

ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні. Станом на середину березня 2016 року банк узяв на себе зобов'язання з надання понад 11 мільярдів євро в рамках 363 проектів у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram