ГоловнаЕкономікаБізнес

Комітет промполітики підтримав збільшення мита на експорт брухту

На ММК залишається металобрухту на добу-дві

Комітет промполітики підтримав збільшення мита на експорт брухту
Виктор Галасюк
Фото: liashko.ua

Підняття мита на вивіз українського металобрухту за кордон допоможе зберегти робочі місця та обсяги експорту, заявив голова парламентського комітету з питань промислової політики і підприємництва Віктор Галасюк під час візиту на Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча.

"Протягом найближчого місяця ми плануємо ухвалити цей пакет законопроектів, який, з одного боку, піднімає вивізні мита з 10 до 35 євро, з іншого - наразі знімаємо ввізні мита на металобрухт з 5% до 0%. Це абсолютно європейська політика розвитку промисловості", - цитують депутата "Українські новини".

Цей законопроект, за словами депутата, забезпечить вітчизняні підприємства сировиною, внаслідок чого вони не зупинятимуться.

"Це захист українських робочих місць, захист обсягів виробництва, обсягів експорту, адже якщо ми втратимо частину української металургії, гірничо-металургійного комплексу і пов'язаних з ним галузей, ми втратимо робочі місця. Це означає, що ми втратимо експортний дохід, втратимо стабільність гривні, і ціни в магазинах будуть рости", - підсумував Галасюк.

У свою чергу генеральний директор ММК ім. Ілліча Юрій Зінченко зазначив, що зараз на складах комбінату залишилося від 2 до 3 тисяч тонн металобрухту.

"Це той залишок, який у нас тримається сьогодні на комбінаті. Це доба-дві роботи. У хороші часи, коли металобрухт був і підприємство працювало на повну потужність, у нас було до 60-70 тис. тонн металобрухту. Ми могли себе впевнено почувати і нарощувати виробництво. Сьогодні важливо ухвалити закон 3868, який дозволив би стримати експорт металобрухту і перенаправити його потоки на вітчизняну металургію", - резюмував Зінченко.

Нагадаємо, законопроект №3868 про підвищення мита на вивезення металобрухту з країни ухвалили в парламенті у першому читанні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram