ГоловнаЕкономікаФінанси

Економіст Бєлан озвучила прогноз курсу гривні на 2016 рік

Прогноз можуть переглянути через зміни на зовнішніх ринках.

Економіст Бєлан озвучила прогноз курсу гривні на 2016 рік
Фото: Макс Требухов

Головний економіст інвесткомпанії Dragon Capital Олена Бєлан озвучила прогноз курсу гривні на 2016 рік в інтерв'ю LB.ua.

"Близько 29 гривень за долар на кінець року, середньорічний - 27. Але ситуація дуже швидко змінюється. І, наприклад, на зовнішніх ринках ми зараз бачимо вже більше позитивних факторів для України, ніж негативних. Дуже виросли ціни на сталь і на руду. Ціна на нафту піднялася теж, але не так суттєво. Тому в цілому ситуація на зовнішніх ринках зараз для України сприятлива і може компенсувати негатив від російських обмежень. Окрім того, з березня частково відновився транзит через територію Росії. Цілком можливо, що протягом цього року курс буде коливатися біля позначки 27 гривень за долар", - сказала Бєлан.

При цьому вона назвала фактори, які, навпаки, загрожують курсовій стабільності. Це різке погіршення зовнішньоторговельного балансу через російські торгові обмеження і затримка траншу МВФ.

Нагадаємо, колишній міністр фінансів України, а зараз депутат Верховної Ради від БПП Віктор Пинзеник недавно написав статтю на LB.ua про девальвацію гривні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram