ГоловнаЕкономікаБізнес

Звільнення Завгороднього було передчасним, - нардеп Урбанський

30 березня "Укрзалізницю" очолив Євген Кравцов

Звільнення Завгороднього було передчасним, - нардеп Урбанський
Александр Завгородний
Фото: uz.gov.ua

Звільнення в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Олександра Завгороднього до проведення розслідування за звинуваченнями, озвученими на адресу керівництва держпідприємства, є передчасним. Таку думку висловив член Комітету ВРУ з питань транспорту Олександр Урбанський.

"Звільнення має базуватися на фактах офіційного розслідування. Якщо такі є, Міністерство мусить ухвалити відповідне рішення", - цитує депутата "Главком".

Він зауважив, що підтримав проведення неупередженого розслідування відносно керівництва "Укрзалізниці", оскільки Україна має прагнути до прозорості усіх процесів в управлінні держпідприємствами. "Ми прагнемо до Європи, тому ми маємо прагнути до того, щоб особливо на державних підприємствах закупівлі проводилися за прозорими схемами, без корупційної складової", - пояснив Урбанський.

Парламентар уточнив, що не має претензій до роботи ПАТ "Укрзалізниця" і його керівництва. "Що стосується поточної діяльності представництва "Укрзалізниці" в Одеській області, у мене немає жодних нарікань", - зазначив нардеп.

Як повідомлялося, Завгороднього 30 березня звільнили з обійманої посади. Посаду керівника держпідприємства обійняв директор з реформування, майнової і правової політики ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

Деякі ЗМІ пов'язали його відставку з заявою кількох депутатів про корупцію на держпідприємстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram