ГоловнаЕкономікаДержава

МінАПК заявив про гострий дефіцит молока в Криму

"Їм доводиться ввозити готову продукцію з Росії або якимись шляхами провозити молоко-сировину"

МінАПК заявив про гострий дефіцит молока в Криму
Николай Мороз
Фото: Макс Требухов

Міністерство аграрної політики отримує інформацію про гострий дефіцит молока в Криму.

Про це на круглому столі в Інституті Горшеніна повідомив Микола Мороз, директор Департаменту продовольства МінАПК.

"У Мінагрополітики надходить інформація, що Крим має гостру потребу в молоці. Їм доводиться ввозити готову продукцію з Росії невідомої якості або якимись шляхами провозити молоко-сировину", - розповів він.

Також Мороз додав, що хоча повної інформації з Криму зараз в МінАПК не надходить, раніше півострів сильно залежав від поставок з материка багатьох продуктів.

"Якщо зерном, пшеницею, Крим себе забезпечував повністю, то з іншими продуктами ситуація була цікавою. За нашими оцінками, яловичиною вони забезпечені тільки на 25%, свининою - на 29%. Продуктами переробки цукру ми повністю забезпечували Крим на 100%. На момент окупації в Криму практично були відсутні запаси цукру. Соняшникової олії станом на лютий 2014 року у них було всього 4%. Тобто всю цю продукцію ми поставляли", - повідомив чиновник.

Нагадаємо, радник міністра аграрної політики і продовольства Олександр Лієв заявив, що у зв'язку з припиненням надходження дніпровської води в Північно-Кримський канал 400 тис. га землі в Криму стали неродючими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram