ГоловнаЕкономікаФінанси

ГПУ звинуватила Курченка в розкраданні 5,6 млрд гривень

Слідчі склали повідомлення про підозру колишньому олігархові.

ГПУ звинуватила Курченка в розкраданні 5,6 млрд гривень
Фото: korrespondent.net

Генпрокуратура України звинуватила підприємця Сергія Курченка в розкраданні 5,6 млрд гривень, які належали Національному банку, Укргазбанку, ПАТ "Аграрний фонд", вкладникам Брокбізнесбанку і Реал Банку.

Про це повідомила прес-служба ГПУ у вівторок.

За даними слідства, 2013 року і на початку 2014 року Курченко на чолі злочинної організації незаконно заволодів цими коштами, після чого відмив їх за допомогою фіктивних підприємств.

Курченка оголошено в міжнародний розшук. За рішенням суду, його заочно заарештовано. В рамках розслідування на майно й інші активи Курченка та інших підозрюваних накладено арешт. Загальна сума арештованих коштів - 2,8 млрд гривень.

Нагадаємо, Реал Банк і Брокбізнесбанк стали одними з перших, які було закрито за нової влади. Найбільшим клієнтом Реал Банку була група компаній СЄПЕК Сергія Курченка, який нині перебуває в розшуку. Офіційно СЄПЕК був міноритарним акціонером Реал Банку.

Брокбізнесбанк Курченко придбав у липні 2013 року. Через кілька місяців у банку почалися проблеми: в лютому 2014 року він припинив обслуговувати рахунки клієнтів, одночасно з банку за кордон виводили великі суми.

Разом з Курченком у справі про розкрадання проходять колишній голова Національного банку Ігор Соркін (він виділив майже 800 млн гривень Реал Банку у вигляді стабілізаційного кредиту), голова правління Реал банку Володимир Агафонов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram