ГоловнаЕкономікаФінанси

Одного з керівників Дельта Банку оголошено в розшук

Банкір, за непідтвердженими даними, переховується в Лондоні.

Поліція оголосила в розшук колишнього першого заступника голови Дельта Банку Віталія Масюру. Інформацію про розшук оприлюднено на сайті МВС у розділі "особи, які переховуються від органів досудового розслідування".

Масюру підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ст. 366 (службове підроблення) та ч. 5 ст. 191 (привласнення майна в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу. Зазначено, що суд дозволив затримання підозрюваного.

За даними ZN.ua, 23 січня Масюрі було надіслано підозру у скоєнні низки кримінальних злочинів, серед яких привласнення понад 50 млн доларів із кореспондентських рахунків Дельта Банку.

За версією слідства, наприкінці 2014 року Масюра без рішення кредитного комітету Дельта Банку підписав договір застави, за яким банк надав гарантійний депозит у розмірі понад 50,63 млн доларів за зобов'язаннями офшорної компанії Jamico Finance Ltd (Британські Віргінські острови) перед Bank Winter & Co AG (Австрія). І надав Bank Winter&Co право самостійно списувати кошти з коррахунку Дельта Банку. Що й було зроблено після невиконання офшорною компанією зобов'язань за кредитом.

Масюра 22 січня виїхав з України і зараз перебуває в Лондоні.

У рамках проведення слідчих дій Печерський суд за зверненням Київської міської прокуратури вже арештував майно пана Масюри та його найближчих родичів: об'єкти житлової та нежитлової нерухомості, а також 15 автомобілів, серед яких 4Range Rover, Bentley Continental GT, Mercedes Gl- і S-класу, Audi R8, Audi A8, BMW 7-ї серії, Toyota Land Cruiser Prado.

Нагадаємо, 26 січня ліквідатор Владислав Кадиров повідомив, що низка компаній намагалася вивезти із збанкрутілого Дельта Банку 20 млрд гривень. Операції було визнано нікчемними, і зараз щодо них триває суд.

Дельта Банк - це найбільший банк-банкрут, який опинився в управлінні Фонду гарантування вкладів. З жовтня 2015 року він перебуває в стадії ліквідації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram