ГоловнаЕкономікаБізнес

УДЦР вибрав компанію, яка впровадить послугу перенесення мобільних номерів

У Києві відбувся MNP-тендер.

УДЦР вибрав компанію, яка впровадить послугу перенесення мобільних номерів
Фото: tsn.ua

Український державний центр радіочастот у понеділок оголосив, що базу даних перенесених номерів, яка необхідна для послуги збереження номера в разі зміни мобільного оператора, розроблятиме компанія "Діалінк".

Свої пропозиції на тендер УДЦР подали шість компаній. Пропозиція "Діалінк" спочатку не була найдешевшою. Компанія просила за свої послуги 71,8 млн гривень, тоді як, наприклад, Huawei Ukraine - лише 26,9 млн гривень. Однак пакет документів Huawei визнали невідповідним умовам конкурсу. Через це відхилили заявки "ЕС АЙ Центру" (39,6 млн гривень) і держпідприємства "Українські спеціальні системи" (89,3 млн гривень).

Серед решти трьох пропозицій найбільше балів отримала заявка "Діалінку". Пропозиція Ericsson Україна за 107,8 млн гривень стала другою, пропозиція польської компанії T4B за 82,3 млн гривень - третьою.

Нагадаємо, Нацкомісія з регулювання зв'язку та інформатизації 31 липня 2015 року затвердила порядок надання послуг з перенесення абонентських номерів (MNP). Щоб змінити оператора, зберігши звичний номер, абоненту потрібно буде звернутися з письмовою заявою до пункту обслуговування абонентів або заповнити анкету на сайті оператора.

Практичне надання послуги буде можливим після створення Українським державним центром радіочастот спеціальної бази даних і підключення до неї операторів телекомунікацій.

Варто зазначити, що минулого тижня появилася інформація про те, що тендер щодо MNP оскаржено в суді. Компанія "Технічний центр Інтернет", яка брала участь у перших, скасованих торгах, подала позов до Господарського суду Києва. Умови другого тендера виписано так, що ТЦІ не змогла подати заявку на нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram