ГоловнаЕкономікаФінанси

Міненерговугілля і нафтотрейдери домовилися про зниження цін на бензин і дизпаливо

Зниження вартості нафти на світових ринках повинні відчути українські споживачі

Міненерговугілля і нафтотрейдери домовилися про зниження цін на бензин і дизпаливо
Фото: vladnews.ru

На нараді міністра енергетики України Володимира Демчишина і головних нафтотрейдерів 13 січня досягнуто домовленості про те, що ціни на світлі нафтопродукти повинні відреагувати на різке падіння нафти впродовж наступних двох тижнів, переважно залежно від курсу гривні до долара.

Про це повідомляють на сторінці Міненерговугілля у Фейсбуці.

Як заявив Володимир Демчишин, зниження ціни нафти на світових ринках повинні відчути українські споживачі.

Повідомляють, що представники компаній, які постачають бензин і дизельне паливо, наголосили: аналіз ціни можна буде провести тільки після січня, який завжди характеризується спадом продажів, і після нових поставок імпортних нафтопродуктів.

Нафтотрейдери звернули увагу на структуру ціни бензину, в якій податки й акциз займають більш ніж половину вартості, тому зниження його вартості не може повністю відповідати ціновій тенденції на нафту.

Міністр підтримав ініціативу регулярної публікації у відкритих джерелах індикативних цін на паливо і його структуру - для того, щоб складові ціни були максимально зрозумілими і прозорими. Для цього створено постійну консультаційно-аналітичну групу за участю Мінекономіки, ДФС, НБУ, сказано в повідомленні.

Міністерство буде відстежувати цінову політику компаній. За потреби до аналізу цін також буде долучатися Антимонопольний комітет України з відповідним інструментарієм.

Чергову зустріч заплановано наприкінці наступного тижня.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зажадав прив'язати ціну на бензин до котирувань нафти. "Що менша ціна на нафту, то менша ціна на пістолеті", - виклав своє бачення прем'єр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram