ГоловнаЕкономікаБізнес

Міненерго повернулося до планів переведення ТЕС на газове вугілля

Проект реалізують на двох енергоблоках Зміївської станції.

Міненерго повернулося до планів переведення ТЕС на газове вугілля
Фото: atn.ua

Міністерство енергетики та вугільної промисловості вирішило реконструювати два енергоблоки державної Зміївської теплоелектростанції, щоб перевести її з дефіцитного антрациту на доступніше вугілля марки "Г". Про це заявив у середу міністр енергетики Володимир Демчишин.

"До початку наступного опалювального сезону це можна буде завершити. Я готовий узяти на себе відповідальність за це. Раніше, з минулим керівництвом "Центренерго", це зробити було неможливо. Тепер з паном Коземком (в.о. гендиректора Олег Коземко, - LB.ua) цей проект виконаємо", - сказав він.

За його словами, у зв'язку з виконанням заходів переведення двох енергоблоків ТЕС на спалювання іншого виду палива Міненерго і "Центренерго" вирішили переорієнтувати очікувану з ПАР на початку лютого партію вугілля зі Зміївської на Трипільську ТЕС.

Нагадаємо, що аналогічні заяви про плани перевести ТЕС на газове вугілля Демчишин робив ще рік тому, але тоді ці плани так і не було реалізовано. У травні 2015 року заступник міністра енергетики Олександр Світелик заявив, що в Україні більше немає профіциту вугілля "Г", до того ж сам процес реконструкції затягнеться на кілька років.

В Україні на вугіллі повністю або частково працюють усі 14 теплових електростанцій. Із них сім - на вугіллі антрацитової групи "А" і "Т", які стали дефіцитними після появи терористів на Донбасі.

До складу держкомпанії "Центренерго" входять три теплові електростанції - Вуглегірська, Зміївська і Трипільська. Сумарна проектна потужність станцій становить 7660 мВт, що дорівнює близько 14% від загальної потужності електростанцій України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram