ГоловнаЕкономікаБізнес

Харківський завод отримав права на кримський винний бренд "Новий світ"

Завод "Новий світ" захопили окупанти під час анексії

Харківський завод отримав права на кримський винний бренд "Новий світ"
Фото: nsvet-crimea.ru

Державне підприємство "Новий світ", виробничі потужності якого знаходяться на території анексованого Криму, передало права на свій бренд держпідприємству "Харківський завод шампанських вин".

Про це повідомив радник міністра аграрної політики Олександр Лієв.

"Зараз Мінагрополітики врегулювало питання про використання саме торгової марки «Новий світ». Що стосується самої технології виробництва, то сьогодні спільно з Артемівським заводом готуємо виробництво шампанського «Новий світ» повністю за класичною технологією. Це буде здійснено на підставі патентів «Нового світу». Якість такого шампанського буде ідентична до того, що випускалося в Криму до захоплення нашого заводу", - заявив він.

Лієв також повідомив, що Україна звертатиметься до країн, які ввели санкції проти заводу "Новий світ", з проханням враховувати той факт, що вина "Нового світу" будуть тепер випускатися на іншому підприємстві.

Нагадаємо, що МінАПК ще в січні повідомило про плани зберегти за собою права на кримські винні бренди, такі як "Масандра", "Магарач" і "Новий світ".

На території півострова налічується 64 аграрні ДП, з яких 33 підпорядковано Мінагрополітики. Азовський лікеро-горілчаний завод "(смт. Азовське, Джанкойський район), об'єднання "Масандра" (смт. Масандра, Ялта, "Магарач" (с. Віліно, Бахчисарайський район), держпідприємство "Завод шампанських вин "Новий світ" (Судак) націоналізувала окупаційна влада Криму і потрапила під санкції Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram