ГоловнаЕкономікаДержава

Розробку податкової реформи продовжили до листопада

МВФ побоюється розбалансування бюджету

Розробку податкової реформи продовжили до листопада
Фото: Макс Левин

Визначення остаточної моделі податкової реформи відбудеться в листопаді 2015 року, написала заступник міністра фінансів Олена Макеєва у фейсбуці.

"У листопаді цього року планується завершити обговорення двох моделей податкової реформи, запропонованої Мінфіном і профільним комітетом ВРУ, і визначитися, які саме податкові зміни будуть впроваджуватися в Україні", - цитує повідомлення "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, Національна рада реформ при президенті ще навесні 2015 року створила цільову групу "Податкова реформа" на чолі з міністром фінансів Наталією Яресько. Передбачалося, що реформу проголосують на початку осені, що дозволить запустити її з початку 2016 року і побудувати на ній новий бюджет.

Однак підготувати єдиний узгоджений документ не вдалося. У результаті на Нацраді реформ при президенті на початку вересня було представлено кілька варіантів концепції та прийнято рішення створити робочу групу з доопрацювання концепції податкової реформи. Ця група мала розробити єдину концепцію податкової реформи до кінця вересня.

Інформація про роботу такої групи відсутня. За даними "Інтерфакс-Україна", уряд наполягає на ухваленні за основу менш радикальної концепції Мінфіну і водночас веде складні переговори з МВФ, який побоюється розбалансування бюджету в результаті нововведень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram