ГоловнаЕкономікаДержава

Світовий банк виділить Україні до $520 млн на закупівлю газу

Захід зібрав для "Нафтогазу" мільярд під опалювальний сезон.

Світовий банк виділить Україні до $520 млн на закупівлю газу
Фото: ppblog.ru

Світовий банк і Європейський Інвестиційний Банк 9 жовтня підписали угоду про виділення Україні до 520 млн доларів на закупівлю газу.

Про це повідомляється на сайті Світового банку.

Документ було підписано у п'ятницю керівниками двох банківських груп у Лімі (Перу), де проходять річні збори керівних органів МВФ і Світового банку.

Згідно з підписаною угодою ЄІБ гарантував Світовому банку повернення 520 млн доларів, які Україна залучила раніше. Це дозволяє Світовому банку виділити під закупівлі газу "Нафтогазом" таку саму суму.

Угода спирається на контргарантію Європейського Союзу, що забезпечує ЄІБ повне покриття ризиків.

Нагадаємо, 30 вересня Рада директорів ЄБРР схвалила кредит "Нафтогазу" у розмірі 300 млн доларів для закупівлі природного газу на європейському ринку для заповнення сховищ до зимового опалювального сезону.

Крім того, Україна направила 200 млн доларів німецького кредиту на закупівлю газу.

Таким чином, загальна сума наданих Заходом кредитних коштів під закупівлю газу перевищить 1 млрд доларів.

Напередодні "Нафтогаз" надіслав "Газпрому" заявку на імпорт 2 млрд кубометрів газу в жовтні. Після надходження коштів на рахунок з 10 ранку 12 жовтня "Газпром" почне постачання газу в Україну.

Зараз у ПСГ України є близько 16 млрд куб. м газу. Для стабільного проходження опалювального сезону потрібно ще 3 млрд кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram