ГоловнаЕкономікаФінанси

Порошенко відповів на петицію вкладників Дельта Банку

Повернути понад 200 тисяч гривень із депозитів не вдасться, нагадав президент

 Порошенко відповів на петицію вкладників Дельта Банку

Президент Петро Порошенко відповів на петицію, понад 28 тисяч підписантів якої зажадали переглянути ліквідацію Дельта Банку.

Президента попросили передати вклади "до банку, що приймає, або до перехідного банку з їхнім заморожуванням на розумний термін". Автор петиції заявив, що Фонд гарантування вкладів відшкодує лише близько 50% всіх вкладів фізичних осіб.

Порошенко у своїй відповіді нагадав, що закон гарантує кожному вкладнику повернення його грошей, але не більш ніж 200 тисяч гривень.

Президент вважає важливою відкриту і справедливу ліквідаційну процедуру Дельта Банку, "під час якої мають бути максимально враховані державні інтереси, а також інтереси клієнтів цього банку".

У зв'язку з цим він звернувся до директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів з проханням забезпечити прозорий і справедливий механізм реалізації активів Дельта Банку із залученням громадськості - вкладників цього банку. Також президент вимагає від Фонду "неупередженого виявлення фактів шахрайства та інших протиправних дій акціонерів і працівників банку (або інших осіб стосовно банку)".

Крім того, Порошенко попросив генерального прокурора взяти під особистий контроль розслідування кримінальних проваджень, пов'язаних із неплатоспроможністю та ліквідацією Дельта Банку.

Нагадаємо, 2 жовтня Нацбанк підтримав пропозицію Фонду гарантування вкладів про ліквідацію Дельта Банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram