ГоловнаЕкономікаДержава

"Укргазвидобування" зобов'язали продавати газ "Нафтогазу" до 2017 року

НАК буде використовувати цей газ для формування ресурсу газу для побутових споживачів і виробників теплової енергії.

 "Укргазвидобування" зобов'язали продавати газ "Нафтогазу" до 2017 року
Фото: facebook.com/Ukrgasvydobuvannya

Кабмін затвердив положення про покладання спецзобов'язань на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення суспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу (відносини в перехідний період).

Про це сказано у відповідній постанові Кабміну №758 від 1 жовтня.

Згідно з постановою, уряд зобов'язав "Укргазвидобування" до 1 квітня 2017 року щомісяця здійснювати продаж природного газу власного видобутку (крім обсягів виробничо-технологічних витрат, обсягів для власних потреб) "Нафтогазу" для формування ресурсу природного газу для побутових споживачів і виробників теплової енергії.

Крім того, НАК "Нафтогаз" зобов'язаний купувати природний газ, видобутий "Укргазвидобуванням", для формування ресурсу природного газу для побутових споживачів і виробників теплової енергії відповідно до цього положення за цінами на умовах і в порядку, що визначаються пунктами 6-8 цього положення.

Зокрема, на період з 1 жовтня 2015 до 31 березня 2016 року ціну на газ для населення встановлено на рівні 7188 гривень за тис. куб. м при використанні для приготування їжі та/або підігріву води, 3 600 гривень за тис. куб. м при використанні для індивідуального опалення (або комплексного споживання) в обсязі до 200 кубометрів на місяць (включно) і 7188 гривень за тис. куб. м на обсяг, спожитий понад ліміт.

Ціна на газ для підприємств ТКЕ період з 1 жовтня 2015 по 31 березня 2016 року становить 1 843,28 грн за тисячу куб. м (для виробників теплової енергії, які безпосередньо приєднані до ГТС) і 1 770,74 грн за тис. куб. м (всіх інших виробників теплової енергії).

Також відповідно до постанови Кабмін встановив максимальну торговельну націнку для кожного газопостачального підприємства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram