ГоловнаЕкономікаБізнес

Volkswagen призначив нового гендиректора

Маттіас Мюллер до цього очолював підрозділ Porsche.

Volkswagen призначив нового гендиректора

Новим генеральним директором німецького автомобільного концерну Volkswagen призначено Маттіаса Мюллера, який очолював до цього підрозділ Porsche.

Маттіас Мюллер змінить на посту голови правління автоконцерну Мартіна Вінтеркорна, який подав у відставку через скандал із заниженням показників шкідливих викидів в атмосферу у деяких дизельних моделей, передає "Русская служба Би-би-си".

За оцінками, порушення можуть стосуватися 11 млн автомобілів, а штрафи за поставку на ринок "фольксвагенів" з програмним забезпеченням, яке повідомляло неправильні дані, становитимуть до $18 млрд.

Американське агентство охорони довкілля виявило в автомобілях Audi A3, Jetta, Beetle, Golf і Passat пристрій, який вмикає фільтри під час проходження тестів на вміст шкідливих речовин у вихлопних газах і вимикає їх при звичайній експлуатації.

Таким чином, насправді шкідливі викиди автомобілів Volkswagen з дизельними двигунами виявилися набагато вищими, ніж показували результати тестів.

У понеділок акції Volkswagen подешевшали майже на третину, а низка німецьких політиків заявила, що під загрозою репутація не тільки концерну, а й усієї Німеччини.

Керівництво автогіганта визнало свою провину в ситуації, що склалася, і пообіцяло забезпечити максимально прозоре розслідування обставин справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram