ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз": Фірташ погодився погасити заборгованість "Азоту" і "Рівнеазоту"

У результаті угоди "Нафтогаз" отримає гроші для закупівлі газу на зиму, повідомили в Міненерго.

"Нафтогаз": Фірташ погодився погасити заборгованість "Азоту" і "Рівнеазоту"
Андрей Коболев
Фото: yes-ukraine.org

НАК "Нафтогаз України" заявляє про згоду групи компаній Ostchem Дмитра Фірташа погасити всю заборгованість великих виробників мінеральних добрив компаній "Азот" (Черкаси) та "Рівнеазот", включаючи штрафні санкції та інші нарахування, передбачені законодавством України, на загальну суму 2,96 млрд гривень до кінця січня 2016 року.

Про це йдеться в повідомленні "Нафтогазу".

"Ми вітаємо конструктивну позицію Ostchem щодо врегулювання заборгованості. Ця угода дозволить зменшити дебіторську заборгованість групи перед "Нафтогазом" і "Газом України". У результаті цієї угоди "Нафтогаз" отримає кошти для закупівлі газу в зимовий період. Погашення заборгованості допоможе зберегти робочі місця в хімічній галузі і відновити виробництво мінеральних добрив для українських аграріїв", - прокоментував угоду голова правління НАК Андрій Коболєв.

16 вересня 2015 року НАК "Нафтогаз України" і дочірня компанія "Газ України" з одного боку і група компаній Ostchem з другого підписали мирові угоди, затверджені судовими рішеннями, щодо графіку погашення заборгованості та умов поновлення газопостачання підприємств групи Ostchem.

У четвер "Нафтогаз" отримав перший платіж у сумі 385 млн гривень згідно із затвердженим графіком.

Після цього постачання газу хімічним підприємствам групи було розблоковано.

Нагадаємо, 28 травня компанії, що входять до складу  Ostchem - черкаський "Азот" і "Рівнеазот", зупинили роботу. Керівництво підприємств повідомило про переслідування за політичними мотивами і тиск на бізнес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram