ГоловнаЕкономікаБізнес

"Рошен" оголосив про будівництво фабрики в Борисполі

Корпорація президента стала фігурантом земельного скандалу

"Рошен" оголосив про будівництво фабрики в Борисполі
Фото: Макс Левин

Кондитерська корпорація "Рошен", що належить президенту Петру Порошенку, оголосила про будівництво нової бісквітної фабрики.

Це сталося після того, як на "Радіо Свобода" з'явився матеріал про те, що "Рошен" отримає під новий виробничий комплекс 20 гектарів в Борисполі за сірою схемою. Корпорація президента збирається уникнути земельного аукціону, взявши ділянку в суборенду у КП "Виробниче управління комунального господарства", яке, у свою чергу, отримало ділянки без аукціону, тому що є комунальним підприємством.

Прес-служба "Рошену" підтвердила цю інформацію, але відкинула звинувачення у спробах обійти законодавство. За твердженням компанії, влада Борисполя сама запропонувала таку схему.

"Місто запропонувало ділянку загальною площею 19 гектарів, яка складається з п'яти окремих ділянок, що знаходяться в оренді у юридичних осіб, починаючи ще з 2006/2007 рр. Жоден орендар цих п'яти земельних ділянок за такий тривалий період часу не використовував надану йому земельну ділянку за цільовим призначенням. Понад те, один з них не платив орендну плату", - йдеться у повідомленні.

"Рошен" також вважає, що суборенда землі - це прозорий і законний шлях її отримання.

Нагадаємо, що Порошенко неодноразово обіцяв продати "Рошен", але так цього і не зробив. Згідно з останніми заявами президента, його акції в "Рошен" передали в управління компанії Rothschild.

"Рошен" має фабрики у Вінниці, Києві та Кременчуці. Раніше у неї також було підприємство в Маріуполі, яке закрили взимку 2014 року і згодом ліквідували. За кордоном у "Рошена" є підприємства в Угорщині, Росії (заарештовані) і Литві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram