ГоловнаЕкономікаДержава

Дніпропетровськ готовий допомогти зі впровадженням системи оформлення субсидій онлайн по всій Україні, - Резніченко

Регіон першим у країні запустив таку послугу

Дніпропетровськ готовий допомогти зі впровадженням системи оформлення субсидій онлайн по всій Україні, - Резніченко
Фото: dyvys.in

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко заявив, що дніпропетровські IT-волонтери готові допомогти впровадити систему оформлення субсидій онлайн по всій Україні. Регіон першим у країні запустив цю послугу, вже усунув недоліки і оцінив її переваги. Інтегрувати програму на всеукраїнському рівні можливо за тиждень.

"На Дніпропетровщині багато IT-волонтерів готових впроваджувати корисні для людей інновації. Одна з них - оформлення субсидій онлайн. Цей проект автоматизує роботу соціальних служб. Адже фахівцям не потрібно витрачати час, щоб вручну вносити дані з анкет. А людям, які мають доступ до Інтернету, більше не треба їхати в управління соцзахисту і стояти в черзі, щоб подати заявку і отримати субсидію", - сказав Резніченко.

Він зазначив, що з наближенням холодів черги в управліннях соціального захисту зростуть. Як і ростиме напруга у громадян. Електронна система максимально прискорить оформлення субсидій. Тоді у виграші будуть і влада, і жителі.

"Ми хочемо, щоб переваги цієї он-лайн послуги відчули жителі всієї країни. Дніпропетровщина готова надати всю необхідну допомогу для її інтеграції на всеукраїнському рівні. Налаштовувати програмне забезпечення, проводити навчання працівників соцзахисту і вести інформаційну кампанію. Завдання влади спрощувати життя людей, робити її комфортною. На це і спрямовані такі онлайн-сервіси", - сказав голова облдержадміністрації.

На сьогодні в області субсидії отримують понад 216 тисяч сімей. Це у 10 разів більше, ніж минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram