ГоловнаЕкономікаБізнес

Демчишин звинуватив ДТЕК у саботажі поставок вугілля

Міністр заявив, що Ахметов продовжує реалізацію плану "Фортеця"

Демчишин звинуватив ДТЕК у саботажі поставок вугілля
Фото: mpe.kmu.gov.ua

Міністр енергетики Володимир Демчишин вважає, що проблеми з вугіллям на українських ТЕС пов'язані з тим, що деякі компанії саботують процес його поставки.

"Насправді, деякі з українських компаній дійсно саботують цей процес. Наприклад, у ДТЕК на складах вугільних шахт зберігається вугілля на сотні тисяч тонн, але вони його не везуть на станції. Це виглядає як продовження програми "Фортеця", за якою вони приводили сюди шахтарів, намагалися поміняти міністра", - сказав він в ефірі 112 каналу.

За його словами, вугілля на складах сьогодні стільки, скільки його торік було в жовтні, і головна проблема для проходження опалювального сезону - газ.

"Потрібно докупити ще щонайменше 5-6 млрд кубометрів газу. Наявність цього газу є. На жаль, немає коштів. І це досить велика сума, це понад мільярд доларів. Мені здається, що на сьогодні це ключова проблема, над якою ми дійсно працюємо, ведемо переговори з МФО", - заявив Демчишин.

"Для вугілля таких великих сум не потрібно. Для того, щоб повною мірою закрити всі питання і сформувати запас, потрібно 200 млн доларів. Звідки вугілля везти - ми всі знаємо. Звичайно, це проблемні напрямки. У минулому році з ПАРівським вугіллям було дуже багато питань, але насправді вугілля там є такої якості, яка нам потрібна", - зазначив міністр.

Нагадаємо, що сьогодні вночі була зупинена Придніпровська ТЕС, що належить ДТЕК. Компанія заявила, що на станції повністю вичерпався запас вугілля, а завезти його із зони АТО не представляється можливості через сильні пошкодження залізничної інфраструктури, брак локомотивів і порожніх вагонів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram