ГоловнаЕкономікаБізнес

МВС запідозрило "Антошку" в ухиленні від сплати податків

В Одесі пройшли обшуки в офісі і на складах торговельної мережі.

МВС запідозрило "Антошку" в ухиленні від сплати податків
Обыск в одесском офисе RedНead Family Corporation
Фото: facebook.com/profile.php?id=100000925660444

Міністерство внутрішніх справ підозрює RedHead Family Corporation (дитячі магазини "Антошка") в ухиленні від сплати податків на суму 110 млн гривен.

Як повідомляє прес-служба МВС, під час досудового слідства було встановлено, що службові особи якоїсь групи компаній у період 2013-2015 років організували злочинну схему ухилення від сплати податків. Вона полягала у штучному заниженні митної вартості імпортованих товарів при проведенні їх оформлення в режимі "імпорт" і необгрунтованому формуванні витрат та податкового кредиту з податку на додану вартість шляхом документального оформлення безтоварних операцій з фіктивними підприємствами на суму понад 110 мільйонів гривень.

"ЛІГАБізнесІнформ" з посиланням на відомство повідомляє, що йдеться саме про RedHead Family Corporation.

Головним слідчим управлінням МВС здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами створення (придбання) фіктивних підприємств, легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, ухилення від сплати податків. Справу порушено за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво), ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) Кримінального кодексу.

29 і 30 липня слідчі ГСУ і оперативники Департаменту з протидії злочинам у сфері економіки МВС України на підставі постанов Печерського районного суду Києва провели низку обшуків в Одесі. Об'єктами обшуків стали офісні і складські приміщення зазначеної групи компаній. Повідомляється, що під час обшуків виявлено та вилучено документи, комп'ютерну техніку, штампи і печатки підприємств-нерезидентів, які використовувалися посадовими особами для цієї злочинної схеми.

Крім того, правоохоронці виявили не оприходувані з бухгалтерського обліку готівкові грошові кошти у розмірі понад 2 мільйони гривень, також готівкові кошти в конвертах для працівників, які видаються в рахунок заробітної плати.

Власник мережі "Антошка" Владислав Бурда у своєму фейсбуку пише, що ситуація схожа на спробу рейдерства. "Чотири роки тому наша компанія вже пережила рейдерську атаку, де заволодіти бізнесом намагалися почергово офіс Пшонки і різні наближені люди до сім'ї Януковича. Все відбувалося дуже схоже. Якщо є податкові питання, то чому їх вирішує МВС, а податкова нічого про це не знає? Представники податкової навіть не запрошуються на такі рейди", - зазначив він.

В "Антошці" працюють 2300 чоловік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram