ГоловнаЕкономікаБізнес

Колектив Іллічівського порту заступився за свого начальника

Губернатора Одеської області Саакашвілі запрошують особисто відвідати порт

Колектив Іллічівського порту заступився за свого начальника
Фото: segodnya.ua

Звинувачення, які пролунали на адресу Іллічівського морського порту і його директора Юрія Крука з боку глави Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, не відповідають дійсності. Таку заяву розповсюдила від імені керівництва та профспілкової організації порту прес-служба ІМТП, пишуть "Українські новини".

"Керівництво порту і профспілки, від імені багатотисячного колективу, заявляють, що Іллічівський порт за час керівництва Юрія Крука перетворився зі збиткового підприємства у прибуткове і демонструє виключно позитивну динаміку розвитку. Ефективність роботи керівника вимірюється виключно показниками роботи очолюваного ним підприємства", - йдеться у заяві.

Зокрема, прес-служба опублікувала довідку про фінансово-господарську діяльність ІМТП за 2013-2015 роки.

Як ідеться у заяві, за останні два роки порт з останнього місця у галузі вийшов на друге. Такі показники були б неможливі без використання непопулярних методів, а саме розірвання невигідних для порту договорів, перегляду тарифної політики і розробки чіткої і прозорої системи взаємовідносин з компаніями, які працюють у порту.

"Після всього комплексу вжитих заходів порт, нарешті, перетворився на серйозного конкурента для потужних приватних стивідорних компаній, декотрі й оголосили війну за крісло директора порту. Фактично, останні три місяці, керівництво порту на чолі з директором працює в режимі спростування відверто брехливої і вигаданої інформації, що поширюється через проплачені і жовті ЗМІ. Жоден із брудних матеріалів, який вилився на порт і його директора не знайшов свого підтвердження", - стверджують в ІМТП.

В Іллічівському морському торговому порту вважають, що "на етапі, коли Одеську область очолила сильна особистість" групі з трьох приватних стивідорних компаній (кожна з яких з тієї або іншої причині ображена) вдалося розробити операцію із залучення губернатора в боротьбу за крісло директора, використовуючи передачу недостовірної інформації, яку і озвучив на брифінгу голова ОДА. Також, на думку авторів, з урахуванням сьогоднішнього конфлікту між губернатором і олігархом Ігорем Коломойським, директора порту Юрія Крука навмисне намагаються зарахувати до команди останнього, щоб додатково підлити масла у вогонь.

"З повною відповідальністю заявляємо про те, що порт працює виключно у законодавчому полі і запрошуємо губернатора відвідати найбільший порт і колектив Одеської області та особисто оцінити результати, досягнуті колективом порту за останні два роки. Від імені дирекції та трудового колективу також звертаємося з пропозицією про готовність проведення міжнародного аудиту порту", - йдеться у заяві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram