ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нафтогаз" зібрався поставляти газ із Грузії

Паливо у кавказькій країні видобуває американська Frontera Resources

"Нафтогаз" зібрався поставляти газ із Грузії
Фото: EPA/UPG

НАК "Нафтогаз України" підписала з представниками американської компанії Frontera Resources Corporation меморандум про взаєморозуміння, в якому сторони домовилися співпрацювати у сфері інвестування в розвідку і розробку нафти і газу України, а також реалізації проекту імпорту LNG (зріджений газ) з потужностей американської компанії у Грузії. Підтверджені запаси природного газу компанії у Грузії становлять близько 300 млрд куб. м.

Як повідомляється на сайті "Нафтогазу", меморандум підписали вчора у рамках першого Американо-українського бізнес-форуму у Вашингтоні.

Меморандум набирає чинності з дати його підписання і діє протягом двох років.

Frontera Resources Corporation - міжнародна компанія, що займається розвідкою і видобутком газу та нафти, заснована у 1996 році. Стратегія компанії полягає в пошуку перспектив з видобутку вуглеводнів на ринках країн Східної Європи, які відносяться до Чорноморського басейну.

Frontera Resources почала працювати у Грузії з 1997 року. На підставі угоди з АТ "Грузнефть" і міненерго Грузії компанія отримала 25-річну ліцензію на пошук і видобуток нафти та газу на ліцензійному блоці ХII, площа якого становить 5 тис. 550 кв. км. Загальні початкові ресурси блоку, до якого входять нафтові родовища Мірзаані, Тарібана, Назарлебі, Патара Ширак, Баїда і Муар Хеві, оцінюються в обсязі до 600 млн тонн нафти.

У 2012 році Frontera Resources підписувала меморандум з Державною службою геології та надр України, який стосувався розвідки видобутку нафти і газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram