ГоловнаЕкономікаБізнес

Американська компанія заявила про плани вийти на газовий ринок України

Кабмін повідомив про перші підсумки переговорів Яценюка з інвесторами.

Американська компанія заявила про плани вийти на газовий ринок України
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у рамках американсько-української інвестиційної конференції провів зустрічі з представниками чотирьох американських компаній: Westinghouse, Frontera, TrailStone, Cargill.

З першою в України підписано контракт на постачання ядерного палива. Крім того, Westinghouse може бути залучена до підвищення потужностей українських атомних енергоблоків і підвищення рівня безпеки АЕС. Також порушувалося питання використання американською компанією потужностей українських машино- і приладобудівних заводів.

Cargill займається сільським господарством в Україні, і предметом розмови стали перспективні плани в АПК.

Під час зустрічі з нафтогазовою компанією Frontera обговорювалося питання співпраці у сфері розвідки і розробки нафти і газу в Україні, а також реалізації проекту імпорту скрапленого газу з Грузії. Підтверджені запаси природного газу компанії в Грузії оцінюються в 300 млрд. куб. м, стверджує прес-служба уряду.

Під час зустрічі з TrailStone обговорювалися перспективи торгівлі газом в Україні, інвестування у видобуток нафти і газу, а також управління активами в енергетичному секторі України. Представники TrailStone заявили про плани компанії вийти на газовий ринок України цієї осені.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі напередодні конференції зняло рекламний відеоролик, щоб продемонструвати інвесторам великий потенціал України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram