ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна відстежуватиме факти незаконної реалізації кримського вина за кордоном

МінАПК підтвердило претензії на винні бренди "Масандра", "Новий світ", "Золота балка"

Україна відстежуватиме факти незаконної реалізації кримського вина за кордоном
Фото: aquatek-filips.livejournal.com

Міністерство аграрної політики та продовольства України в межах повноважень та законодавства України шукає важелі впливу на свої підприємства, рейдерським шляхом захоплені на території Криму. Про це йдеться в статті радника міністра АПК Олександра Лієва у виданні "Новое время".

Особлива увага приділяється діяльності держпідприємств виноробної галузі. Відомо, що майже всі вони здійснили перереєстрацію за російським законодавством. Переважна більшість з них зберегла назви, фактично ставши "двійниками" українських компаній.

"Таке маркування дає Україні можливість звертатися в міжнародні суди. Мінагрополітики вже звернулося до МЗС з проханням відстежувати за допомогою торгових представництв України у світі факти появи на прилавках продукції під українським марками, такими як "Массандра", "Новий світ", "Золота балка" тощо", - повідомив радник міністра.

Олександр Лієв повідомив, що Мінагрополітики планує призначити керівників захоплених кримських підприємств. Їх головним завданням стане позовна діяльність в українських та міжнародних судах. "Отже, шукаємо юристів, які відчувають сили і бажання бути корисними в цій справі", - зазначив він.

Радник міністра нагадав, що на території півострова налічується 64 аграрних ДП, з яких 33 підпорядковані Мінагрополітики. Інші перебувають у сфері управління Державного агентства рибного і лісового господарств. Крім того, на півострові захоплено майно Держсільгоспінспекції та Держветфітослужби. Мова про десятки лабораторій, будівлі та споруди, більш як 5000 автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram