ГоловнаЕкономікаДержава

Дніпропетровська область автоматизувала видачу підприємцям довідок СЕС

Регіон став першим в Україні, де заявки почали приймати в електронному вигляді.

Дніпропетровська область автоматизувала видачу підприємцям довідок СЕС
Фото: dyvys.in

Дніпропетровська область першою в Україні автоматизувала видачу підприємцям довідок відповідності вимогам санітарно-епідемічної служби (СЕС). Про це повідомила РБК-Україна з посиланням на голову Дніпропетровської обласної держадміністрації Валентина Резніченка.

"Тепер заявки на отримання довідки СЕС підприємці зможуть відправляти в електронному вигляді, а з'являтися в Центрі надання адмінпослуг тільки для того, щоб отримати на руки готовий документ. Це реальний крок у боротьбі з корупцією", - заявив губернатор.

"Зараз ми готуємо новий пакет рішень, спрямованих на мінімізацію безпосереднього контакту підприємців з чиновником під час оформлення різних довідок і дозволів", - додав він.

Резніченко також повідомив, що наступним етапом запровадження електронної форми надання адмінпослуг у Дніпропетровській області стане автоматизація надання двох довідок територіального управління Держагентства земельних ресурсів. Зокрема, в електронному вигляді можна буде відправляти заявки на отримання статистичної звітності за формою "Зем 6", а також витяги про нормативно-грошову оцінку земельної ділянки.

Оформлення електронних заявок на отримання довідок та дозвільних документів відбувається на сайті Регіонального віртуального офісу надання адміністративних послуг Дніпропетровської області http://e-services.dp.gov.ua/. У цій системі працюють 229 суб'єктів надання адміністративних послуг Дніпропетровської області, а також 35 Центрів надання адміністративних послуг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram