ГоловнаЕкономікаБізнес

Члена наглядової ради "Укрнафти" побили битами (оновлено)

У "Нафтогазі" вважають замовником побиття Коломойського.

Члена наглядової ради "Укрнафти" побили битами (оновлено)
Фото: http://oilnews.com.ua

Троє невідомих жорстоко побили битами члена наглядової ради компанії "Укрнафта" Петра Столяра.

Про це вранці в п'ятницю у своєму фейсбуці написав виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" (володіє 50%, плюс одна акція "Укрнафти") Андрій Пасішник.

"Щойно біля власного будинку троє невідомих з битами жорстоко побили одного з керівників "Нафтогазу" - члена наглядової ради "Укрнафти", відомого своєю принциповою позицією у відстоюванні національних інтересів (якому Коломойський говорив: "Рамси поплутав") Петра Столяра. Це, напевно, таке запрошення у ВІНК (вертикально інтегровану нафтову компанію, - ред.) від Ігоря Валерійовича (Коломойського, - ред.). Сподіваюся на миттєву реакцію правоохоронних органів", - зазначив Пасішник.

Оновлення. На 17 липня призначено чергове засідання наглядової ради "Укрнафти" для затвердження питань зборів акціонерів 22 липня, на якому заплановано замінити "приватівський" менеджмент на державний. Учора вранці це запрошення розіслали членам наглядової ради від групи "Приват", повідомив Пасішник. Склад наглядової ради - 11 осіб, з яких 6 - представники НАК і 5 - представники міноритаріїв. Кворум - 6 осіб.

"Нейтралізувавши одного з членів Наглядової ради від "Нафтогазу" - проведення зборів буде зірвано. Висновки робіть самі, кому це вигідно", - написав він.

Фото: facebook.com/andriy.pasishnik

Оновлення 11:09. На сайті міліції Києва побиття підтверджують.

"Сьогодні вранці в Дарницькому районі столиці троє невідомих, нібито битами, побили члена наглядової ради однієї з великих компаній, після чого з місця події зникли. У місті введено план "Перехоплення", - сказано в повідомленні.

Повідомлення про побиття надійшло в міліцію о 7:15. Нападники зникли в автомобілі.

За даними нардепа Мустафи Найєма, нападників було троє, в руках одного з них була перев'язана ізоляційною стрічкою коротка палиця. Перед тим як напасти, у Столяра запитали ім'я і по батькові. Його побили на очах у дочки. Слідчі знайшли на місці події годинник одного з нападників.

Пасішник повідомив, що Столяр може ходити і розмовляти, хоча і отримав багато ударів палицею по голові.

Нагадаємо, заступник директора департаменту економічної, промислової, інформаційної безпеки та управління ризиками "Нафтогазу" Столяр є також членом наглядової ради іншої компанії - "Укртранснафти".

У четвер журналістка Севгіль Мусаєва-Боровик повідомила, що дружині нового керівника "Укртранснафти" Романа Сидорака невідомі принесли похоронний вінок.

На 22 липня заплановано збори акціонерів "Укрнафти", на якому "Нафтогаз" планує усунути людей Коломойського від управління компанією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram