ГоловнаЕкономікаБізнес

Яценюк зажадав незалежного аудиту "Енергоатому"

Прем'єр побачив російські вуха у боротьбі за українські АЕС

Яценюк зажадав незалежного аудиту "Енергоатому"
Фото: http://gasunion.org.ua/

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк зажадав провести незалежний аудит компанії "Енергоатом", яка є оператором українських атомних станцій.

"Наймайте аудиторів, приватні компанії з розслідування. Я вимагаю прозорості в енергетичному секторі. Якщо є корупція, якщо будуть факти, доведені незалежними аудиторами - це прямий шлях до відповідальності", - заявив він на засіданні колегії Міненерговугілля у вівторок, інформує "Цензор".

Яценюк вважає, що ситуація, яка склалася навколо "Енергоатому" свідчить, що відбувається боротьба "за потоки". "Понад те, я бачу російські вуха в боротьбі за "Енергоатом", - зазначив він, нагадавши, що раніше ухвалили рішення про диверсифікацію купівлі ядерного палива і підписали реальний контракт з компанією Westinghouse про розширення співпраці.

"Вважаю, що компанія "Енергоатом" взагалі має стати основою енергетичної безпеки країни. І саме тому ми з вами вже рік говоримо про необхідність добудови блоків", - підкреслив Яценюк.

Глава уряду висловив здивування тим, що Міністерство закордонних справ України "на півтора місяці загальмувало рішення уряду про денонсацію угоди з Російською Федерацією, за якою Росія фактично хотіла монопольно захопити кілька енергетичних блоків України". Він попросив президента НАЕК "Енергоатом" Юрія Недашковського невідкладно винести це питання на розгляд уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що компанія "Енергоатом" має стати основою енергетичної безпеки країни: "Це один із найдорожчих активів української енергетичної системи. Тому мої вимоги: прозорість, виконання контракту з Westinghouse, диверсифікація джерел енергопостачання та добудова енергоблоків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram