ГоловнаЕкономікаБізнес

Власник МАУ оголосив авіакомпанію лоукостером

"Наші тарифи на годину польоту дешевші, ніж у Ryanair та easyJet"

Власник МАУ оголосив авіакомпанію лоукостером
Фото: www.vacc-ua.aero

Голова наглядової ради і співвласник авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" Арон Майберг стверджує, що МАУ фактично стала низькобюджетною авіакомпанією.

"Наші тарифи на годину польоту дешевші, ніж у Ryanair та easyJet. На 2015 рік у нас 33 долари, у Ryanair торік - 36 доларів, easyJet - 59 доларів. Ми в односторонньому порядку стали низькотарифною компанією, але ми не стали низьковитратною авіакомпанією. Закликаємо уряд звернути на це увагу", - заявив Майберг на прес-конференції, пише ЦТС.

"Наші середні тарифи. У 2013 році - 169 доларів на зовнішніх рейсах і 83 долари на внутрішніх. У 2014 році пішло зниження - 144 і ті самі 83 долари. У 2015 році - 112 і 63", - додав він.

Майберг назвав кілька кроків, необхідних для зниження цін на квитки. На його думку, для цього необхідно, наприклад, привести ціни на авіапаливо до європейських цін, скасувати необхідність продавати 75% валютної виручки, привести митні правила і правила перевезень у відповідність до євростандартів, ввести нульову ставку ПДВ і скасувати ввізне мито на запчастини та обладнання для авіатехніки, знизити ставку кредитування до 5%, ввести пільгову ставку для внутрішніх рейсів.

Глава наглядової ради МАУ запевнив також, що авіакомпанія позбудеться надлишкових дозволів на польоти, які не використовуються. "Це як комора наповнена старими речами, які шкода викинути. Я обіцяю, що найближчим часом ми оголосимо, як від цього очистимося", - сказав він.

Нагадаємо, що після банкрутства "АероСвіту" МАУ став основною українською авіакомпанією, яку тепер звинувачують у монополізації ринку.

У грудні минулого року глава авіакомпанії МАУ Юрій Мірошниченко звинуватив лоукости в тому, що вони позбавили авіаперевезення статусності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram