ГоловнаЕкономікаБізнес

Голова Державіаслужби попросив ГПУ порушити справу проти Саакашвілі (документ)

Денис Антонюк оцінив збиток від дій губернатора в 1 млн гривень.

Голова Державної авіаційної служби Денис Антонюк, якого усунули з посади після сварки з губернатором Одеської області Михайлом Саакашвілі, поскаржився на нього в Генпрокуратуру.

Скаргу, адресовану генпрокурору Вікторові Шокіну, Антонюк оприлюднив у своєму фейсбуці.

У ній він просить перевірити Саакашвілі на наявність корупційних мотивів. На думку Антонюка, одеський губернатор лобіює інтереси авіакомпанії Atlas Jet.

Голова Державіаслужби пише, що Саакашвілі не мав права приходити на засідання комісії служби, і скаржиться, що одеський губернатор під час сварки запропонував йому "не либитися". Антонюк оцінює збиток, заподіяний йому в результаті сварки із Саакашвілі, в 1 млн гривень.

Крім того, Антонюк просить Шокіна перевірити законність його відсторонення від посади.

Нагадаємо, 26 червня Саакашвілі публічно розкритикував Антонюка. Він заявив, що якщо в Україні і далі діятиме монополія на польоти "окремих компаній", то ціни на квитки будуть такими самими високими і принцип "відкритого неба" нічого не змінить.

Денис Антонюк займає посаду голови Державіаслужби з 12 березня 2014 року. До цього він обіймав посаду директора з розвитку маршрутної мережі та альянсів авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", яка домінує на вітчизняному ринку авіаперевезень. МАУ контролює Ігор Коломойський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram