ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБА розкритикувала Яценюка за відсутність глибоких реформ

Прем'єра повідомили, що довіра до влади знижується

ЄБА розкритикувала Яценюка за відсутність глибоких реформ

Європейська бізнес-асоціація, яка об'єднує понад 900 українських та міжнародних компаній, вважає, що в Україні досі не почалися системні і глибокі реформи. Про це заявила виконавчий директор ЄБА Анна Дерев'янко на зустрічі з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і членами Кабінету Міністрів, пише "Інтерфакс-Україна".

"Відчутного поліпшення ситуації не відбулося, реформи як такі не проводяться, глибоких структурних реформ, як у Грузії і Центральній Європі, немає", - сказала вона.

Дерев'янко зазначила, що має на увазі ефективну боротьбу з корупцією, системні зміни якості державного управління, підвищення повноважень міністрів для вирішення проблем бізнесу, ліквідацію обтяжливої процедури узгодження документів, боротьбу з контрабандою і "сірим" імпортом. "Якщо ми хочемо жити у новій і багатій Україні, нам потрібні інвестори. А вони прийдуть, якщо не буде таких питань, які я назвала", - підкреслила виконавчий директор ЄБА.

Дерев'янко зазначила, що ті позитивні зміни, які відбуваються, є точковими. Вона також додала, що військові дії на сході країни не є виправданням для відсутності реформ і не сприймаються бізнесом як виправдання. "Довіри до слів державних керівників, якщо говорити дипломатичною мовою, стає все менше", - підкреслила вона.

Прем'єр Арсеній Яценюк у свою чергу на зустрічі запропонував підписати контракт із двосторонніми зобов'язаннями. "Від вас країні потрібні нові робочі місця, сплачені податки та виконання частини соціальної функції, яку має бізнес. Вам від держави потрібна справедлива податкова система, в тому числі і відшкодування ПДВ, зрозумілі правила гри, збільшення вашої капіталізації і збільшення ваших доходів", - сказав Яценюк.

Звертаючись до представників бізнесу, прем'єр зазначив, що їхня "публічна позиція дасть можливість прискорити реформи", повідомляє прес-служба уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram