ГоловнаЕкономікаФінанси

НБУ закрив банк "Фінансова ініціатива"

Бізнесмен Бахматюк позбувся банківського бізнесу.

НБУ закрив банк "Фінансова ініціатива"
Фото: krogerc.info

Національний банк закрив другий банк бізнесмена Олега Бахматюка. Слідом за VAB Банком неплатоспроможним визнали "Фінансову ініціативу".

Про це повідомила прес-служба НБУ.

"ПАТ "КБ "Фінансова ініціатива" з лютого 2015 року та протягом 180 днів, тобто до 23 червня 2015 року, було зобов'язане узгодити свою діяльність з вимогами законодавства України, у тому числі нормативно-правовими актами Національного банку України.

Однак незважаючи на всі зусилля зі стабілізації, зокрема докапіталізації банку власником істотної частки фінустанови, зупинити відтік коштів, стабілізувати ліквідність і відновити платоспроможність в умовах поточної фінансової кризи так і не вдалося", - відзначає регулятор.

У зв'язку із цим банк довелося закрити. Під відшкодування депозитів у повному обсязі підпадають 59 тисяч вкладників, або 92% від загальної кількості. Загальна сума відшкодування становитиме понад 3,7 млрд гривень.

Нагадаємо, банк "Фінансова ініціатива" входив у топ-20 найбільших українських банків. Сума його активів перевищувала 19 млрд гривень. 100% власником банку був Олег Бахматюк.

Ця установа стала вже 18-м неплатоспроможним банком від початку року і 51-м від початку 2014-го.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram