ГоловнаЕкономікаБізнес

Стець зустрівся з топ-менеджерами Facebook з приводу банів українських користувачів

Міністр інформполітики обговорив можливості відкриття офісу Facebook в Україні

Стець зустрівся з топ-менеджерами Facebook з приводу банів українських користувачів
Фото: mip.gov.ua

Міністр інформаційної політики Юрій Стець провів зустріч з директором з питань суспільної політики соціальної мережі Facebook у Скандинавії, Центральній і Східній Європі та Росії Томасом Кристенсеном та керівником напряму суспільної політики Facebook у Центральній і Східній Європі Габріеллою Чех.

Про це повідомляє офіційний сайт міністерства.

Під час зустрічі обговорено політику Facebook щодо контенту користувачів, а також процедури подачі, розгляду та реагування на скарги. Зокрема, Стець підняв питання блокування акаунтів українських політиків та громадських діячів, а також звернув увагу на проблематику оцінки контенту в соціальній мережі.

Одним із ключових питань було обговорення можливості відкриття офісу Facebook в Україні.

"Представники Facebook підтвердили, що починають з українською стороною діалог про більш ретельний та виважений підхід до моніторингу українського сегмента FB. Вони запевнили, що весь моніторинг та аналіз українського сегмента відбувається виключно в операційному офісі у Дубліні (Ірландія) на принципах аполітичності і дотримання стандартів соціальної мережі", - зазначив Стець.

Нагадаємо, 12 травня президент Петро Порошенко звернувся до творця Facebook Марка Цукерберга з проханням відкрити своє представництво в Україні. 14 травня Цукерберг відповів, що розгляне цю пропозицію в майбутньому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram