ГоловнаЕкономікаФінанси

МВФ кредитуватиме Україну навіть у разі дефолту

Лагард припустила, що переговори Мінфіну щодо держборгу проваляться

МВФ кредитуватиме Україну навіть у разі дефолту
Фото: EPA/UPG

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що МВФ кредитуватиме Україну навіть у разі оголошення їй неможливості обслуговування боргових зобов'язань.

Про це йдеться в заяві Лагард фінансовому співтовариству, передає прес-служба МВФ.

За її словами, погашення суверенного боргу має важливе значення для успіху програми. Однак, оскільки в Україні недостатньо ресурсів для їх погашення у встановлений термін, МВФ допускає, що якщо Україна і кредитори не досягнуть угоди про реструктуризацію боргів, фонд зможе кредитувати Україну відповідно до політики кредитування простроченої заборгованості.

"У разі, якщо врегулювання шляхом переговорів з приватними кредиторами не буде досягнуто і країна вирішить, що вона не може обслуговувати свої боргові зобов'язання, фонд може кредитувати Україну відповідно до його політикою кредитування простроченої заборгованості", - сказала Лагард.

"Українська влада повністю усвідомлює великі завдання на майбутнє, в тому числі значні макроекономічні ризики, що випливають з невирішених конфліктів на Сході, і знову підтвердила свою тверду рішучість щодо подолання соціально-економічних диспропорцій, які тягнуть Україну назад у минуле, і поглиблення структурних реформ з метою досягнення надійного і сталого зростання. Я вважаю, що їхня програма вимагає підтримки міжнародного співтовариства, в тому числі приватного сектору, що є необхідною умовою для успіху цієї програми", - зазначила Лагард.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що засідання ради директорів МВФ відбудеться в липні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram