ГоловнаЕкономікаФінанси

Банк "Фінанси та кредит" отримав 750 млн гривень від НБУ

Регулятор допомагає рятувати банк Жеваго

Банк "Фінанси та кредит" отримав 750 млн гривень від НБУ
Фото: news.bigmir.net

Банк "Фінанси і кредит" Костянтина Жеваго отримав від Національного банку дворічний стабілізаційний кредит на суму 750 млн гривень.

Як повідомляє прес-служба регулятора, рішення про виділення коштів ухвалили 10 червня. Нацбанк пояснює його тим, що "ФіК" відіграє значну роль на банківському ринку України (у ньому зосереджено 4% від усіх депозитів фізосіб і 2,7% від усіх активів банків), а також тим, що акціонери банку вживають активні заходи з його порятунку.

Протягом 2014-2015 років акціонери збільшили статутний капітал на 1,1 млрд гривень і збільшать ще майже на 2 млрд гривень до кінця місяця.

"Ми підтримуємо АТ "Банк "Фінанси та кредит" тому, що бачимо чітке виконання узгодженої з Національним банком України програми докапіталізації. Ця програма реалізується акціонерами банку за підсумками проведеного раніше стрес-тестування. Крім того, акціонери банку додатково нарощують статутний капітал банку на 1 972 млн грн вже у червні і мають зобов'язання суттєво зменшити кредитний портфель банку протягом липня цього року", - заявила глава НБУ Валерія Гонтарева.

НБУ зазначає, що запорукою під виданий кредит виступає нерухомість і фінансове поручительство від Жеваго.

Нагадаємо, що "Фінанси та кредит" входить до топ-10 українських банків за розміром активів.

Це один із небагатьох банків, яким допомагає НБУ. Раніше регулятор закрив банк "Дельта" і банк "Надра", котрі, як і "ФіК", входили до групи найбільших установ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram