ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна відклала відключення аналогового телебачення

Держава виявилася неготовою до переходу на "цифру".

Україна відклала відключення аналогового телебачення
Фото: ukraineinfo.net

Відключення аналогового телебачення 17 червня не відбудеться.

Про це заявив голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, відкриваючи засідання регулятора в четвер, пише "Інтерфакс-Україна".

"17 червня автоматично не відключать телесигнал. Нацрада декларує неготовність відключати сигнал, поки не буде виконано низку умов", - сказав він. Серед них - достатнє покриття цифровим сигналом, достатнє забезпечення малозабезпеченого населення цифровими приймачами і прояснення статусу єдиного провайдера цифрового телемовлення ТОВ "Зеонбуд".

Нагадаємо, Україна має міжнародні зобов'язання (згідно з угодою, підписаною в Женеві 2006 року) до 17 червня 2015 року перейти від аналогового до цифрового мовлення.

Міжвідомча робоча група з вирішення проблемних питань реалізації в Україні програми впровадження цифрового телерадіомовлення визначила 4 етапи відключення аналогового сигналу, згідно з яким із 15 червня без аналогового ТБ повинні були залишитися Київська, Чернігівська, Житомирська, Рівненська, Волинська, Львівська, Закарпатська, Харківська, Сумська області й Автономна Республіка Крим. Решту регіонів послідовно планували відключити протягом 2015-2016 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram