ГоловнаЕкономікаБізнес

Власник нафтобази, що згоріла, вже шукає нову

"БРСМ-Нафта" мусить оперативно вирішити проблему зі зберіганням палива

Власник нафтобази, що згоріла, вже шукає нову
Фото: brsm-nafta.com

Представники "БРСМ-Нафти", якій належала нафтобаза біля Василькова, почали пошуки нової.

Оператори ринку нафтопродуктів, які оперують власними нафтосховищами, вже почали отримувати пропозиції здати свої потужності в оренду з подальшою купівлею нафтобази у Київській області. Про це профільному виданню OilNews розповіли у трьох таких компаніях.

За словами представника однієї з великих заправних мереж, 9 червня до них звернувся співробітник "БРСМ" з пропозицією про оренду нафтобази оператора у Київській області. "За його словами, вони мають оперативно вирішити проблему зі зберіганням, постачанням і розподілом пального по мережі. Нібито одна Переяславська нафтобаза не впорається", - розповів трейдер.

"Вони готові обговорювати як оренду, так і оренду з правом викупу", - розповів інший учасник ринку.

У свою чергу начальник міліції Київської області Вадим Троян у своєму фейсбуці звинуватив "БРСМ-Нафту" у бездіяльності під час пожежі. "Хочеться звернутися до усіх робітників і власників "БРСМ-Нафта". Поки гинули хлопці, поки всі ризикували життям і здоров'ям, ви нічого не зробили і Бог вам суддя. Але таке, м'яко кажучи, байдуже ставлення до нас, до громадян України, не залишиться безкарним. Хочу передати пану Ставицькому: ми вас чекаємо, зустрінемо особисто в аеропорту", - написав він.

Нагадаємо, займання на нафтобазі під Києвом почалося ще у понеділок увечері і триває досі. Станом на ранок 10 червня відомо, що у пожежі загинули чотири людини - три рятувальники і робітник нафтобази. Ще один пожежник, співробітник залізниці, зник безвісти. Тринадцять осіб, у тому числі сім рятувальників, з різними ступенями тілесних ушкоджень зараз перебувають у лікарні.

Правоохоронні органи вважають, що нафтобазу "БРСМ-Нафта" побудували з порушенням пожежних норм. За цим фактом ведеться кримінальне провадження.

Також щодо "БРСМ-Нафти" розслідується кримінальна справа про виробництво і збут контрафактних нафтопродуктів, хоча у самій компанії стверджують, що не причетні до цієї справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram