ГоловнаЕкономікаБізнес

Гендиректор "Запоріжсталі": ми працюємо чесно і вимагаємо того самого від держави

Підприємство побоюється зупинки через проблеми з автоматичним відшкодуванням ПДВ.

Гендиректор "Запоріжсталі": ми працюємо чесно і вимагаємо того самого від держави
Ростислав Шурма, генеральный директор ЗАО <<Запорожсталь>>
Фото: Макс Требухов

Генеральний директор "Запоріжсталі" Ростислав Шурма закликав державу повернути його підприємство в перелік на автоматичне відшкодування ПДВ.

Як повідомила прес-служба комбінату, з 22 травня підприємство було виключено із цього списку.

"Маємо цинічне порушення чинного законодавства України з боку Державної фіскальної служби України. Держчиновники завдали серйозного удару по комбінату. З повною упевненістю можна сказати, що на комбінат і його трудовий колектив чиниться економічний тиск - штучно вимиваються обігові кошти, які комбінат заробив сам, направляючи їх на підвищення заробітних плат співробітникам і модернізацію. Тепер їх у нас вирішили незаконно забрати, без пояснення причин. Наступним кроком стане обмеження постачання електроенергії і природного газу, ми будемо змушені згорнути всі інвестиційні проекти, далі підуть повна зупинка підприємства і соціальний колапс", - вважає Шурма.

Комбінат є найбільшим платником податків України та Запорізької області. 2014 року МК "Запоріжсталь" інвестував у модернізацію виробництва 1,7 млрд гривень, що в сотні разів перевищує вимоги Податкового кодексу для автоматичного відшкодування ПДВ. МК "Запоріжсталь" за підсумками 2014 року перерахував до бюджетів усіх рівнів понад 1,4 млрд грн, що на 34% (366 млн грн) вище від суми перерахувань 2013 року (2013 р. - 1,08 млрд грн). У квітні 2015-го комбінат підвищив заробітну плату працівникам комбінату в середньому на 23%.

Зараз загальний борг держави перед комбінатом "Запоріжсталь" за відшкодування ПДВ становить близько 650 млн гривень.

Нагадаємо, Федерація металургів України заявила, що через проблеми з автоматичним відшкодуванням ПДВ підприємства ГМК можуть зупинитися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram