ГоловнаЕкономікаБізнес

Демчишин засумнівався в перспективах розслідування плану "Фортеця"

Документ про збереження монополії ДТЕК не містить підписів.

Демчишин засумнівався в перспективах розслідування плану "Фортеця"
Фото: dyvys.in

Міністр енергетики Володимир Демчишин вважає малоймовірним, що хтось серйозно займатиметься планом "Фортеця", який, можливо, розробила компанія ДТЕК Ріната Ахметова для збереження своїх позицій на енергетичному ринку.

"Малоймовірно, що хтось буде розслідувати цю справу. Тому що на цих документах немає жодних підписів. Ці документи - просто як ідея. Але, попри це, вони написані так, що стає зрозуміло, що це було написано системно", - сказав чиновник в інтерв'ю РБК-Україна.

Нагадаємо, що 24 квітня депутат Верховної Ради Мустафа Найєм оприлюднив низку витягів з плану "Фортеця". У ньому прописано фактичний шантаж влади за допомогою шахтарських протестів.

ДТЕК від документа відхрестився, проте того самого дня СБУ зареєструвала кримінальне провадження у зв'язку з організацією мітингів 22-24 квітня за ст. 110-2 ч.2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади). Спецслужба повідомляла, що викликала на допити менеджерів "однієї з енергетичних корпорацій" і долучила до справи оприлюднені Найємом матеріали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram